Kan man piske madlavningsfløde?

Fløde er et biprodukt af den første fase af smørfremstilling. Smør - og derfor også fløde - er lavet af det fedtlag der ligger oven på frisk mælk, når mælken har stået et stykke tid.

Flødeskum er en ret stiv skum, som består af pisket fløde. Den fløde man bruger til flødeskum kaldes også for piskefløde. I Danmark indeholder piskefløde 38% fedt. Piskefløde kan piskes til fløde, på grund af det høje fedtindhold.

Madlavningsfløde er et flødeprodukt med en fedtprocent på 18%, tilsat hvedemel. Der er tilsat hvedemel, så man stadig kan bruge madlavningsfløde i madlavningen.  Kaffefløde har et endnu lavere fedtindhold, mellem 9% og 13% og er beregnet til te og kaffe.

Hverken madlavningsfløde eller kaffefløde kan piskes til til flødeskum, da fedtindholdet simpelthen ikke er højt nok.


Skrevet af Jannich Brendle lørdag, 19 februar 2011 I kategorien Ikke kategoriseret

social