Hvor faldt Dannebrog ned fra himlen?

Ifølge historien dalede Dannebrog fra himlen på Valdemarsdag (den 15. Juni, 1219), under slaget ved Lyndanisse, der idag kendes som Tallinn i Estland. Ifølge legenden var korstoget i 1219 ved at mislykkes, og danskerne påkaldte Guds hjælp. Gud sendte dem et flag som faldt ned på himlen. Gud fortalte, at danskerne ville få sejr under denne fane og det gjorde de så.

Hvad der egentligt skete vides ikke med sikkerhed, da legenden om Dannebrog først blev nedfældet 300 år efter korstoget.

Oprindeligt blev Dannebrog opbevaret i Folen, som er det faste tårn på Kalundborg slot, sammen med det danske riges øvrige klenodier.

I 1500, under krigen i Ditmarkes, blev det originale Dannebrogsflag fra 1219, eftersigende bragt med. Det blev ført af marsken Hans von Ahlefeldt. Von Ahlefeldt døde i kamp og flaget blev erobret af ditmarkerne. Dannebrog blev generobret igen i 1559, men da var det næsten ødelagt af fugt. Efter generobringen blev Dannebrog ophængt i Slesvig kirke, hvor det gik til engang i 1660'erne.


Skrevet af Jannich Brendle mandag, 13 september 2010 I kategorien Ikke kategoriseret

tags: danmarks historiedannebroghistorielegender

Lignende indlæg

social